Με ποια αξεσουάρ τζακιού η φλόγα της εστίας θα αναζωπυρωθεί

Η θαλπωρή του τζακιού είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης, της οπτικής και της ολοκλήρωσης ενός σπιτιού. Δεν φτάνει όμως, μόνο η κατασκευή για να μπορείτε να απολαμβάνετε όπως επιθυμείτε την ζέστη τις κρύες νύχτες του Χειμώνα. Είναι πολύ σημαντικό να προμηθεύεστε και όλα τα εξαρτήματα, τα οποία μπορούν να σας δώσουν την παραπάνω πινελιά για τον χώρο σας.

Ποια είναι αυτά; Πρώτο και κύριο είναι το παραβάν και το προστατευτικό, το οποίο μπορεί να σας προφυλάξει από την σπίθα και την φλόγα που πετάγεται από τα μέρη της εστίας. Είναι πολύ σημαντικό στην επιλογή σας να προσέξετε να διαθέτει καλή κατασκευή και να ταιριάζει με τα χρώματα και τα σχέδια της οικίας σας.

Ένα δεύτερο σημαντικό αξεσουάρ είναι η ξυλιέρα. Πολλές φορές στην Ελλάδα σε πολλές περιοχές βρέχει με αποτέλεσμα τα ξύλα να μην μπορούν να διατηρηθούν ζεστά και στεγνά. Η ξυλιέρα τα τοποθετεί στην σωστή θερμοκρασία, για να μπορούν να έχουν με το παραπάνω μεγάλη φλόγα και πολύ σπίθα.

Η σχάρα είναι επίσης ένα αξεσουάρ τζακιού, το οποίο προσθέτει εκτός από αισθητική ανωτερότητα και πολύ μεγάλο όφελος ως προς το ψήσιμο κρεάτων και άλλων φαγητών, τα οποία είναι πολύ πιο νόστιμα στο τζάκι παρά στην κατσαρόλα.

Ως προς το υλικό πάντα να προτιμάται τις ορειχάλκινες, τις πυρίμαχες ή τις σιδερένιες κατασκευές ώστε να μην καίγονται και να μην προκαλούν πρόβλημα σε οσμή.

Τέλος, συντηρήστε το τζάκι σας με υλικά, τα οποία θα σας προσφέρουν παραπάνω ζέστη και προστασία. Καθαρίστε την καμινάδα με συγκεκριμένα αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να σας χαρίσουν μία οπτικά καλή εικόνα.

Μέσα από καταστήματα εξειδικευμένα μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα προσδώσουν τον αέρα της ανανέωσης και της αναζωογόνησης στην οικία σας συνολικά. Κάντε τις επιλογές σας, ακόμα και μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Συμβουλές διακόσμησης με βάση το Feng Shui

Ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του δυτικού κόσμου στρέφεται σε ρεύματα και φιλοσοφίες οι οποίες έχουν τη βάση τους στην ανατολή. Μόδα ή όχι ένα είναι αυτό το οποίο είναι δεδομένο. Οι ρίζες των συγκεκριμένων φιλοσοφιών είναι χαμένες βαθιά μέσα στους αιώνες.

Μία από αυτές τις πανάρχαιες παραδόσεις που η δύση ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του Feng Shui. Σε αυτή μπορεί να βρει κανείς συμβουλές έτσι ώστε να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια ενώ παράλληλα προσελκύει την θετική.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές απλές συμβουλές για την διακόσμηση του σπιτιού με βάση τις αρχές του Feng Shui.

 

 1. Επιλογή χρωμάτων

 

Τα χρώματα τα οποία χρησιμοποιούνται για το ντύσιμο και τη διακόσμηση ενός χώρου είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στη φιλοσοφία του Feng Shui. Ομάδες χρωμάτων σχετίζονται με κάθε ένα από τα πέντε στοιχεία και ποτίζουν το χώρο με τις ιδιότητες του στοιχείου το οποίο εκπροσωπούν.

 

 1. Η σημασία της σωστή τοποθέτησης των επίπλων

 

Μπορεί κανείς εύκολα να βρει έναν οδηγό τοποθέτησης των επίπλων με βάση τις αρχές Feng Shui για κάθε δωμάτιο του σπιτιού έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ροή της ενέργειας στο χώρο.

 

 1. Αντικείμενα Feng Shui

 

Μπορεί να βρει κανείς πολλά αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με το Feng Shui. Κάποια από αυτά είναι αντικείμενα γενικότερης χρήσης όπως οι καθρέπτες, ενώ κάποια σχετίζονται με συγκεκριμένες μορφές όπως αυτή του Βούδα. Είναι σημαντικό κάθε τι που τοποθετείται να ταιριάζει με την γενικότερη διακόσμηση του σπιτιού αλλά και τις ανάγκες του ατόμου που τα τοποθετεί.

Όλοι οι λόγοι που θα σας κάνουν να γίνετε λάτρεις της πέργκολας

Ο κήπος σας είναι ο χώρος που τους καλοκαιρινούς μήνες, φιλοξενεί όλες τις οικογενειακές και φιλικές σας συνεστιάσεις. Ακόμα και αν βλέπετε τις διακοπές με το κιάλι μπορείτε να κάνετε τον κήπο σας ένα ειδυλλιακό μέρος που θα στεγάζει ήρεμες στιγμές με την παρέα σας, καθώς και ατομική ξεκούραση. Να γίνει με άλλα λόγια ο αγαπημένος σας χώρος!

Ο τομέας της σκίασης λοιπόν είναι ο νούμερο ένα τομέας που πρέπει να καλύψετε στον ιδιαίτερο αυτόν χώρο. Η καλύτερή σας επιλογή σε αυτόν τον δρόμο είναι η πέργκολα, ένας εναλλακτικός τρόπος σκίασης που μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σας σε ένα παλατάκι και σε ένα μέρος το οποίο να σας κρατήσει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τεχνικά προτερήματα:

 • Δεν απαιτεί απολύτως καμία επιβάρυνση να εγκατασταθεί στον χώρο σας, αφού το σύστημα της πέργκολας είναι έτοιμο από το εργοστάσιο και δεν συναρμολογείται
 • Μπορεί να αντέξει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, λόγω του ειδικά επεξεργασμένου υλικού που το αποτελεί
 • Καλύπτει επιτυχώς τα ανεκμετάλλευτα μέρη του κήπου σας
 • Έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στο πέρασμα του χρόνου
 • Συνδυάζεται με όλες τις αρχιτεκτονικές προκλήσεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες

Αισθητικά προτερήματα:

 • Μία πέργκολα μπορεί να σας χαρίσει αισθητική ανωτερότητα στον χώρο που επικρατεί το πράσινο. Έτσι μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάνω μέρος της φυτά αναρριχώμενα τα οποία θα φέρουν καλαισθησία και σκιά
 • Μπορεί να σας καλύψει τα ιδιαίτερα γούστα σας, αφού βγαίνουν στο εμπόριο σε πολλά σχέδια και χρώματα
 • Αποκλείει κάθε απαρχαιωμένη αντίληψη για τα συστήματα σκίασης, αφού μπορεί να συνδυαστεί αυτόματα και γρήγορα σχεδόν με όλα τα συστήματα σκίασης, όπως τέντες

Έτσι ο κήπος σας θα γίνει το μέρος που θα περνάτε εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας και ταυτόχρονα το μέρος που θα σας χαλαρώνει από την κούραση που έχει συσσωρευτεί όλη την ημέρα.

Το άρθρο αποτελεί μια προσφορά της εταιρείας cornaros.gr

Απλές λύσεις για να ανακαινίσετε το σπίτι σας με λίγα χρήματα

ανακαίνισηΗ τάση μας να ανανεώνουμε το σπίτι μας δεν παύει ποτέ καθώς η ανάγκη μας να μένουμε σε μοντέρνους και κομψούς χώρους που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της εποχής είναι μεγάλη.

Δεδομένου ότι η εποχή δεν ευνοεί τα μεγάλα έξοδα για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποια απλά tips που θα ανανεώσουν τον χώρο μας και θα τον κάνουν να είναι πρωτότυπος χωρίς τα χρήματα που θα διαθέσουμε να είναι πολλά

1)      Ελαιοχρωματισμοί. Μία πολύ ενδιαφέρουσα τακτική είναι η ποικιλία στα χρώματα του τοίχου με την εφαρμογή ωραίων τεχνοτροπιών. Μπορείτε να αγοράσετε την πιο μικρή ποσότητα μπογιάς  από ένα χρωματοπωλείο, σε απόχρωση που να ταιριάζει με τα ήδη υπάρχοντα χρώματα και να εφαρμόσετε την τεχνοτροπία «σφουγγάρι». Διαλύεται την μπογιά με λίγο νέφτι και παίρνετε ένα σφουγγάρι και το βουτάτε την μπογιά. Στην συνέχεια το τοποθετείτε πάνω στον λευκό τοίχο και κάνετε κυκλικές κινήσεις. Οι κύκλοι και ημικύκλια που δημιουργούνται αποδίδουν μια ενδιαφέρουσα και όμορφη εικόνα που αναδεικνύει τους τοίχους του σπιτιού.

2)      Αυτοκόλλητα τοίχου. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα καταστήματα και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων για να διαλέξετε αυτό που θα ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού σας

3)      Μικρά αντικείμενα. Τα μικροαντικείμενα πάντα κοστίζουν πολύ φθηνά. Επιλέξτε πολύχρωμα αντικείμενα με ρίγες ή βούλες, όπως ριχτάρια και μαξιλάρια, κορνίζες και διακοσμητικά και δείτε τον χώρο σας να αλλάζει και να ανανεώνετε με λίγα μόνο ευρώ!

Επένδυση με πέτρα, φτιάξε το μόνος σου

stone06Εάν σας αρέσει να ασχολείστε με το σπίτι σας και θέλετε να διεκπεραιώνετε μόνοι σας διάφορες χειρωνακτικές εργασίες τότε η επένδυση με πέτρα που θεωρείται μία από τις ευκολότερες και διασκεδαστικές εργασίες θα γίνει η δραστηριότητα που θα την κάνετε με μεράκι.

Η επένδυση με πέτρα επιτρέπει να γίνονται ακανόνιστες ευρεσιτεχνίες οι οποίες μπορούν να προσδώσουν ένα αφηρημένο και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο όχι μόνο δεν θα γίνει αντιληπτό από τους άλλους αλλά θα είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο της πέτρινης επένδυσής σας.

Τι θα χρειαστείτε;

 • Πέτρες φυσικές σε μορφή πλακιδίων
 • Μυστρί, σπάτουλα, σφυρί, πινέλο, κόλλες και δοχεία για νερό

Θα πρέπει να ξεχωρίσετε αν θέλετε η επένδυσή σας να γίνει σε οριζόντιες ή σε κάθετες επιφάνειες. Για την πρώτη απαιτείται να έχουμε όσο το δυνατόν ομαλή και λεία επιφάνεια. Για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά θα πρέπει η επιφάνεια να είναι απαλλαγμένη από όλες τις σκόνες και τα υπολείμματα από ξέχωρα υλικά που μπορεί να υφίστανται.

Χρήσιμη συμβουλή: Να φροντίζετε να αφήνετε κενό μεταξύ των πλακιδίων για να μπαίνει η κόλλα και να δημιουργείται ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Ποιο θα γίνει το διακοσμητικό κεραμικό που θα σας δώσει ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα; Διάφορα κεραμικά που θα βρείτε στο εμπόριο και θα σας χαρίσουν καλαισθησία και περισσότερο γούστο.

Με το πέρας των εργασιών μπορείτε να δώσετε πάνω απ’ όλα ευχαρίστηση στον εαυτό σας!

logo-buildek

Μοναδικά τραπέζια κουζίνας

Κάθε χώρος του σπιτιού είναι μοναδικός και πρέπει να τον φροντίζουμε με τον ανάλογο τρόπο αν θέλουμε το σπίτι μας να είναι ολοκληρωμένο και κομψό, με τους χώρους να έχουν διακοσμητική αλληλουχία και φινέτσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως για να πετύχουν ακριβώς αυτό που έχουν στο μυαλό τους θα πρέπει να ξοδέψουν πολλά χρήματα για τον σκοπό αυτό ή να επιφορτίσουν με την εργασία της διακόσμησης κάποιον ειδικό.

Η πραγματικότητα όμως καταρρίπτει την εντύπωση αυτή και τα διαθέσιμα έπιπλα που υπάρχουν στην αγορά αποδεικνύουν ότι με λίγα χρήματα και με μεγάλη φαντασία αλλά και όρεξη για έρευνα μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει τον χώρο του όχι όπως τον έχει φανταστεί αλλά ουσιαστικά πολύ καλύτερο. Αν για παράδειγμα ο χώρος που χρειάζεται την φροντίδα σας είναι η κουζίνα δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα, εκτός αν βέβαια υπάρχει κάτι που πρέπει να αντικατασταθεί επειδή έπαψε να είναι λειτουργικό.

Αρκεί μόνο να βρείτε δύο τρία αντικείμενα που θα κοσμήσουν την κουζίνα σας και θα κινήσουν το αισθητικό ενδιαφέρον. Εφοδιαστείτε με πρωτοτυπία και ενθουσιασμό και ξεκινήστε να ψάχνετε. Προς βοήθειά σας, παραθέτουμε ορισμένες ιδέες για σας, που αφορούν τραπέζια κουζίνας:

 

Ανακαινίσεις σπιτιών στο Παλαιό Φάληρο

Μία από τις περιοχές με το καλύτερο επίπεδο ζωής είναι το Παλαιό Φάληρο. Βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα εξυπηρετώντας εξορμήσεις για καλοκαιρινά μπάνια. Παράλληλα, η αναμόρφωση της Μαρίνας Φλοίσβου, δημιούργησε ένα σύνολο εγκαταστάσεων με παιδικές χαρές, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης που αποτελούν πόλο έλξης για ανθρώπους από όλη την Αττική.
Η ανάπτυξη που έλαβε χώρα στην περιοχή την κατέστησε ιδιαίτερα δημοφιλή, με αποτέλεσμα πολλοί να επιζητούν κάποιο σπίτι ή διαμέρισμα για μόνιμη διαμονή τους στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για τοποθεσία, η οποία περιλαμβάνει έναν σεβαστό αριθμό νεοκλασικών οικιών που για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεναν ανεκμετάλλευτες, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ούτε μπορούσαν να μείνουν σ’ αυτές διότι χρειάζονταν ανακαινίσεις, ούτε όμως μπορούσαν να προβούν σε πώληση, καθώς η δημοτικότητα της περιοχής δεν δημιουργούσε προϋποθέσεις για ζήτηση όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Οι νεοκλασικές οικίες αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν οικογένεια, καθώς διαθέτουν κήπο, ο οποίος ενδείκνυται για παιδικό παιχνίδι και διασκέδαση, αλλά και ανάπαυλα ή ξεκούραση της καλοκαιρινές νύχτες για τους μεγάλους.
Οι ανακαινίσεις σπιτιών σε αυτούς τους χώρους είναι απαραίτητες όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή χρωμάτων σε τοίχους για ανανέωση, αλλά είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και ένα σύνολο επισκευαστικών εργασιών για να μπορεί να είναι εύκολη η λειτουργία των χώρων σύμφωνα με τα μοντέρνα πρότυπα.
Οι επιχειρήσεις της περιοχής που ασχολούνται με ανακαινίσεις σπιτιών γνωρίζουν μεγάλη άνοδο την τελευταία περίοδο καθώς η ανάγκη για αναμόρφωση νεοκλασικών οικιών είναι επιτακτική.
Το ανακαινιστικό έργο έχει να κάνει κυρίως με σμίκρυνση του υπάρχοντος χώρου, όταν πρόκειται για κάποιον ο οποίος είναι ενιαίος και μεγάλος, με την δημιουργία μεσοτοιχίας από γυψοσανίδα ή ακόμα και μεγέθυνση χώρου με την ρίψη τοίχων όταν αυτό γίνεται για την ενοποίηση χώρων.
Επιπλέον επισκευάζονται και οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού, ώστε να του αποδοθεί μια ανανεωμένη εμφάνιση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ανακαινίσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας πληκτρολογώντας ανακαινίσεις σπιτιών Π. Φάληρο